Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині в Нацполіції зарплати на суму понад 4,5 млн. грн отримували «мертві душі»

На Київщині в Нацполіції зарплати на суму понад 4,5 млн. грн отримували «мертві души» - Корупціонер в Україні
22240
Чичіков відпочиває. ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо організатора корупційного механізму отримання зарплат у Нацполіції в Київській області. Начальниця управління – головний бухгалтер Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ Нацполіції в Київській області (раніше — ГУ МВС України в Київській області) підозрюється в незаконному отриманні зарплат за «мертві душі».

Слідством було встановлено, що головний бухгалтер у змові з іншими працівниками вказаного управління, підробляла бухгалтерські відомості. Для отримання коштів були відкриті зарплатні (карткові) рахунки в одному з банків на 24 підставні особи, які не працювали в МВС. Цей механізм діяв упродовж 5 років, фігурантка справи подавала до банку підроблені платіжні відомості на виплату заробітної плати зазначеним підставним особам та перераховувала грошові кошти на їхні та власні карткові рахунки.

Головний бухгалтер обвинувачується у службовій недбалості, яка полягала у відсутності контролю за діяльністю підлеглих у питаннях нарахування та виплати заробітної плати, а саме: приймала підроблені платіжні відомості на зарахування грошових коштів на персональні карткові рахунки працівникам; безконтрольно погоджувала і підписувала їх, завіряючи печаткою установи; організувала їх надходження в письмовому та електронному вигляді для виконання в банк. Зазначене спричинило безпідставну виплату заробітної плати підставним особам та цим нанесла державі збитків на суму 4 629 347,08 гривень.

Підозрюваній інкримінують дії за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). У разі доведення вини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Обвинувальні акти щодо інших учасників оборудок були спрямовані до суду раніше.

Так «соколи та соколині Авакова» можуть позмагатися з Миколою Гоголем у придумуванні корупційних схем. І це при тому, що на утримання поліції й так витрачається величезні суми, тепер зрозуміло чому їх не вистачає. А куди дивилась власна служба безпеки поліції? Питання риторичне.


#ДБР #Нацполіція #КиївськаОбласть #корупція
Поділиться в соціальних мережах: