Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині викрита корупційна схема посадовців-комунальників, яка завдала збитків на суму понад 2 млн. грн

На Київщині викрита корупційна схема посадовців-комунальників, яка завдала збитків на суму понад 2 млн. грн - Корупціонер в Україні
16150
Нацполіція викрила високопосадовця, який спільно з представниками комунальних підприємств Бучанського району Київської області організував корупційну схему з привласнення коштів держбюджету.
 
Фігуранти справи «освоювали» бюджетні кошти під час виконання серії капітальних ремонтів дорожнього покриття на території населених пунктів однієї з територіальних громад Київщини. Слідством було встановлено, що за схемою посадовець організовував виділення додаткових коштів на здійснення капітального ремонту прибудинкових територій громади. Водночас ремонтні роботи на вказаних ділянках не проводились, а кошти зловмисники розподіляли між собою, чим завдали збитків територіальній громаді на суму близько 2 млн. гривень.

5 зловмисникам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366  КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення). За цією статтею їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Вигадані ремонти, псевдо тендери, підроблені договори підряду, перелік корупційних схем можливо довго продовжувати. Як обіцяли «творці» (М. Нєфьодов) системи ПРОЗОРРО, вона повинна була захистити від розкрадання бюджетних коштів, але щось пішло не так.


#Нацполіція #комунальнепідприємство #Бучанськийрайон #ПРОЗОРРО  #Нєфьодов #корупція
Поділиться в соціальних мережах: