Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині впіймали браконьєра з партією раків, якого «кришували» посадовці ДАМРГ

На Київщині впіймали браконьєра з партією раків, якого «кришували» посадовці ДАМРГ - Корупціонер в Україні
21670
У Вишгородському районі на Київщині під час проходження чергового рибоохоронного рейду правоохоронці затримала чоловіка, який незаконно перевозив 21 кг живих раків.

На території Тетерівської рибоохоронної дільниці в зоні діяльності Київського рибоохоронного патруля, державні інспектори Олександр Варванець та Віталій Ляви, завантажили в автомобіль (Daewoo Lanos, червоного кольору, д. н. з. КА9242АР) білий мішок, у якому, як з’ясувалося пізніше, були раки. Зазначена машина виїхала у напрямку Києва, але в районі села Нові Петрівці була затримана Нацполіцією м. Вишгород спільно із Рибоохоронним патрулем. Під час огляду багажника автівки були виявлені два мішки з 21 кг живих раків. З показань затриманого водія Сергія Даніловича, який постійно вигадував різні версії законності походження водних біоресурсів, раки передала йому особа на ім’я Віталій, якому він за це перераховував кошти через банківську систему Приват 24. Також, стало відомо, що цей автомобіль вже неодноразово був помічений в акваторії Київського водосховища в ті дні, коли вищезазначені інспектори проводили рибоохоронні рейди та нібито вилучали раколовки, про що Державне агентство меліорації та рибного господарства (ДАМРГ) України неодноразово звітувало на своєму офіційному сайті.

Оскільки раки були виловлені в заборонений нерестовий період та майже більшість – це самки з ікрою, Інститутом Рибного Господарства НААНУ були відповідно до існуючих  методик розраховані збитки від цього улову, що склало в натуральному вираженні з урахуванням втрати потомства 437 кг раків, а за ринковою вартістю це близько 150 тис. грн.

За цим фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом) Вишгородським районним управлінням поліції ГУ НП в Київській області внесено відомості до ЄРДР за № 12021116150000144.

Утім головне у цій справі не раки, а можливий зв’язок злочинця з посадовцями Держрибагентства.

Звертає на себе увагу, що державні інспектори Держрибагентства це працівники правоохоронного органу, тому справою має займатися ДБР, але інспектори не  допитані по справі та не відсторонені від виконання службових обов’язків, що дає їм змогу продовжувати свої можливі протиправні дії.

Також виявилось, що Віталій Лява раніше був громадським активістом та притягувався до адміністративної відповідальності за браконьєрство, тому виникає ще питання «навіщо» його призначили на державну посаду? Про перебіг подій журнал й надалі буде інформувати читачів.


#Нацполіція #ДАМРГ #Держрибагентство #Варванець #Лява #корупція
Поділиться в соціальних мережах: