Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Київщині затримано високопосадовця ОТГ, який за 2,6 млн. грн обіцяв передати у приватну власність землю громади

На Київщині затримано високопосадовця ОТГ, який за 2,6 млн. грн обіцяв передати у приватну власність землю громади - Корупціонер в Україні
19360
СБУ спіймала на «горячему» голову однієї з ОТГ Київщини, який через депутата районної ради та посередника намагався отримати 2,6 млн. грн за передачу земельної ділянки в приватну власність.

Слідство задокументувало протиправну діяльність, а саме: високопосадовець разом з подільниками незаконно отримав 1,5 га земель пайового фонду. В подальшому, фігуранти справи вимагали гроші від громадянина, за передачу земельної ділянки у приватну власність, тобто під особисте селянське господарство.

Фігуранти справи були затримані одразу після передачі через посередника чергового траншу в 800 тис. гривень. Попередньо було задокументовано одержання «авансу» на ще 280 тис. грн.

За шахрайство усім зловмисникам інкримінують ч. 2, 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

А деякі ЗМІ стверджують, що наша земля недооцінена, корупціонерами давно визначена її вартість і залишається лише відкрити ринок землі щоб убезпечити її від любителів наживи. Захищати її потрібно в першу чергу від власних корупціонерів.


#СБУ #ОТГ #корупція #хабар #земля
Поділиться в соціальних мережах: