Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Кіровоградщині податківці разом з місцевими депутатами «вимагали» у підприємця 60 тис. доларів США

На Кіровоградщині податківці разом з місцевими депутатами «вимагали» у підприємця 60 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
14460
Під час отримання хабаря на автозаправній станції у Кропивницькому ДБР затримало співробітників ДПС, які вступили у змову з депутатами місцевих рад Кіровоградської області, та разом вимагали від підприємця 60 тис. доларів США за допомогу закрити щодо нього справу.

Слідством було встановлено, що податківці «залучили» у спільники місцевих депутатів та за гроші «гарантували» директору приватного підприємства, що займалось розвитком альтернативної енергетики, «вирішити» питання із закриттям кримінального провадження, в якому він підозрювався в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Ціна закриття «справи» 60 тис. доларів США, крім цього посадовці обіцяли фермеру уникнути штрафних санкцій, хоча не мали на це жодних повноважень.

За результатами проведених обшуків за місцями проживання фігурантів справи та у приміщенні Державної податкової служби у Кіровоградській області було вилучена документація, що свідчить доказами незаконної діяльності. Також в одного з депутатів був вилучений цілий арсенал зброї: пістолети з глушниками і набої до них, карабін, рушниці та арбалет зі стрілами, разом з цим у його гаражі  виявлено 66 тис. доларів США.

Корупціонерам закидають підозру у замаху на злочин (ч. 2 ст. 15 КК України) та у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України). Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

На звичайній мові корупціонери податківці залучили для «вибивання» грошей рекетирів з місцевих депутатів та здійснили «наїзд» на фермера. Добре, що так завершилось, але скільки ці та інші податківці «заробили» на інших підприємцях навіть слідство не встановить.


#ДБР #ДПС #Кропивницький #Кіровоградськаобласть #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: