Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На крадіжці 2 тон палива ДБР спіймало командира військової частини в Чугуєві

На крадіжці 2 тон палива ДБР спіймало командира військової частини в Чугуєві - Корупціонер в Україні
20980
Слідчі ДБР (теруправління в Полтаві) затримали командира одного з підрозділів ЗСУ на викраденні 2 тон паливо-мастильних матеріалів з військової частини в м. Чугуєві Харківської області.

Було встановлено, що військовий командир, зловживаючи своїм службовим становищем, викрадав та продав «наліво» понад 2 тисячі літрів паливо-мастильних матеріалів військової частини, що дислокується в Чугуєві. За результатами обшуків на території військової частини був вилучений автомобіль марки «Камаз 4310», з якого й було злито та викрадено дизельне пальне, а також автомобіль марки «Фольксваген ЛТ», яким вивозилося викрадене дизельне пальне в бочках в кількості більше 2 000 л. Одночасно в гаражі виявлені гранати, підривачі, електродетонатори, міну МОН-50, тротилова шашка, патрони калібру 5,45 мм, ручні димові гранати РДГ-2Б та ще 200 літрів паливно–мастильних матеріалів.

Наразі командиру інкримінують дії пов’язані з викраденням, привласненням, вимаганням зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України). За це йому світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років про підозру.

Чому не звинувачують в держзраді, незрозуміло. Крадіжки в «особливий період» завдають шкоди обороноздатності армії. Все «пом’якшуємо», тому й знаходяться такі «захисники» країни. Може на час розслідування не під «домашній арешт», а на передову, як військовослужбовця, так би мовити «змити кров’ю», а втече - туди йому й дорога.

#ДБР #ЗСУ #військовачастина #Харківькаобласть #Чугуєв
Поділиться в соціальних мережах: