Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На лаві підсудних опиниться колишній нардеп Олександр Пресман за незаконну компенсація у 928 тис. грн за оренду житла

На лаві підсудних опиниться колишній нардеп Олександр Пресман за незаконну компенсація у 928 тис. грн за оренду житла - Корупціонер в Україні
19550
НАБУ та САП закінчили досудове розслідування та скерували до ВАКС обвинувальний акт стосовно народного депутата України VIII скликання Олександра Пресмана, якого підозрюють у незаконному отриманні понад 900 тис. грн компенсації за оренду житла в столиці.

Нагадаємо. У Генеральної прокуратури України та САП є матеріали на понад 20 нардепів, які отримували компенсацію на оренду помешкань від держави, але при цьому мали власне житло у Києві.

Відповідно до законодавства депутати мають право на компенсацію оренди житла або номера в столичному готелі «Київ» чи «Національний» з урахування 650 грн/день, тобто за місяць виходить десь 20 тис. грн. Але компенсація не надається у випадку коли у депутата є житло в столиці чи на відстані 30 кілометрів від неї. За даними Комітету виборців України в 2017 році 92 депутати-мільйонери орендували житло за державні гроші. Однак бути мільйонером і отримувати компенсацію за житло — не протизаконно. Інша справа коли маєш квартиру у столиці, однак отримуєш компенсацією від держави.

Екснардеп отримав понад 928 тис. грн незаконної компенсації за користування готельним номером ДП «Готельний комплекс «Національний» у період листопада 2014 року по серпень 2019 року, маючи при цьому власне житло у центрі Києва. За версією слідства вважає, підозрюваний у такий спосіб завдав тяжких наслідків інтересам — Управлінню справами Апарату Верховної Ради України. Колишньому народному обранцю інкримінують дії за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Звертає увагу на себе повідомлення, що досудове розслідування проводилось детективами НАБУ з жовтня 2018 року аж до вересня 2020 року. Тобто незрозуміло, чому так довго отримували довідки з Управління справами ВРУ. Кожна справа щодо високопосадовця «чомусь» гальмується незважаючи на тяжкість злочину чи кількості необхідних слідчих дій. Навіть беззаперечні факти потребують багато часу для розслідування, це ж не в супермаркеті вкрасти пиво. Такі випадки лише спростовують заяви про незалежність антикорупційних органів. Подивимось, як швидко розглянуть схожі справи стосовно інших екснардепів.


#НАБУ
#САП
#ВАКС
#ОлександрПресман
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: