Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На лаві підсудних побачим експрокурора з Дніпропетровщини за хабар у 7 тис. доларів США

На лаві підсудних побачим експрокурора з Дніпропетровщини за хабар у 7 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
19880
ДБР (теруправління у місті Полтава) завершило розслідування та спрямувало до суду обвинувальний акт відносно колишнього прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури, якого звинувачують у одержанні хабаря за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаної з вимаганням.

Ще в квітні цього року ДБР-івці затримали прокурора при отриманні хабаря. Розслідуванням було встановлено, що прокурор вимагав та отримав від місцевої мешканки неправомірну вигоду у сумі 7 тис. доларів США. За ці гроші прокурор обіцяв посприяти у закритті кримінального провадження за фактом зберігання наркотичних речовин, в якому фігурувала жінка. Ну, звісно, в разі відмови прокурор погрожував скерувати до суду обвинувальний акт відносно неї.

У разі доведення колегами вини підсудного в частині одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України), йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Є шанс отримати задоволення від спостерігання, як колеги будуть обвинувачувати, а вже Феміда вкотре доведе свою «незалежність» від інших гілок влади. Також цей випадок свідчить про те, що посада прокурора вимагає проведення на законних підставах перевірок їх хоч раз на рік на детекторі «брехні», щоб мати хоч-якійсь захід контролю з боку громадськості.

#ДБР #ДніпропетровськаМіськаПрокуратура #корупція
Поділиться в соціальних мережах: