Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Луганщині «завгосп» поліції підозрюється в розтраті майна на понад 400 тис. грн

На Луганщині «завгосп» поліції підозрюється в розтраті майна на понад 400 тис. грн - Корупціонер в Україні
15710
ДБР (ТУ в м. Краматорськ) повідомило про підозру головному спеціалісту Управління логістики та матеріально-технічного забезпечення Нацполіції в Луганській області за розтрату будматеріалів.

Слідством було встановлено, що у 2016 році підполковник поліції, займаючи посаду «завгоспа», як матеріально-відповідальна особа отримав господарчі та інші будівельні матеріали на 420 тисяч гривень, які були придбані за державні кошти для ремонту та підтримання приміщень поліцейського відділку в належному стані.

Але за результатами проведеної наприкінці 2018 - початку 2019 року інвентаризації на складах не виявили придбані будматеріали. Де ними здійснювали ремонти незрозуміло.

Поліцейського чиновника звинувачують за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років та штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Напевно ці будматеріали були використані для ремонтів особняків керівництва місцевої поліції, так як ніхто не скаржився на відсутність ремонту в приміщеннях поліції. Така корупційна система розпорядження державними коштами та майном у власних цілях керівництва використовується не тільки в правоохоронних органах. Таке явище є пережитком ще радянських часів, коли за дорученням керівництва завгоспи «вільно» використовували державне майно, не одна дача була побудована за рахунок держави. Цей випадок свідчить про повну відсутність контролю та явну зацікавленість керівництва поліції в нецільовому використані державних коштів.


#ДБР #Нацполіція #Луганщина ##корупція #нецільовевикористаннякоштів
Поділиться в соціальних мережах: