Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Львівщині контррозвідка викрила масштабну корупційну схему при ремонті української бронетехніки

На Львівщині контррозвідка викрила масштабну корупційну схему при ремонті української бронетехніки - Корупціонер в Україні
14780
У Львівській області СБУ викрила корупційну схему, яка була організована керівництвом одного з державних підприємств з ремонту бронетехніки, яке входить до структури Укроборонпрому.

Слідством було встановлено, що організатори оборудки закуповували через тендери неякісні гусеничні стрічки до бронетехніки, які не відповідали технічним та якісним характеристикам таких запчастин. При цьому, посадовці військового представництва МОУ, які повинні здійснювати таку перевірку, «не помічали» цього.

Під час обшуків у приміщенні держпідприємства та у помешканнях фігурантів справи була виявлена документація, яка свідчить про незаконну діяльність, та партію неякісних запчастин до бронетехніки.

Керівництву ДП інкримінують дії за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем). Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних до оборудки осіб.

Цей злочин потрібно також розглядати, як держзраду, так як неякісний ремонт військової техніки міг спричинити жертви з боку наших військовослужбовців під час військового протистояння з агресором.


#СБУ #ЛьвівськаОбласть #Укроборонпром #МОУ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: