Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Миколаївщині за хабар в 900 доларів США співробітниця Нацполіції «пропонувала» закрити кримінальну справу

На  Миколаївщині за хабар в 900 доларів США співробітниця Нацполіції «пропонувала» закрити кримінальну справу - Корупціонер в Україні
17380
ДБР (ТУ у м. Миколаєві) спіймало на хабарі заступницю начальника управління Нацполіції – начальницю слідчого відділення одного із районних управлінь Нацполіції в Миколаївській області, яка за гроші «влаштовувала» закриття кримінальних справ.

Слідством встановлено, що співробітниця поліції вимагала від громадянки хабар за не притягнення її до кримінальної відповідальності, яка проходила підозрюваною за зберігання наркотичних засобів, та «пропонувала» закриття кримінального провадження, розпочатого  за ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Свої «послуги» поліцейська оцінила в 25 тис. гривень (900 доларів США).

Затримана підозрюється за  ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі щодо цього факту призначено службове розслідування. Напевно вперше поліція повідомила про відсторонення керівництва районного управління поліції від займаних посад. Також дуже хочеться щоб таке керівництво ще й було звільнено.


#ДБР #МиколаївськаОбласть #Нацполіція #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: