Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Миколаївщині зупинено незаконний видобуток граніту на «Первомайському спецкар’єрі», який наніс державі збитків на 280 млн. грн

На Миколаївщині зупинено незаконний видобуток граніту на «Первомайському спецкар’єрі», який наніс державі збитків на 280 млн. грн - Корупціонер в Україні
16110
СБУ зупинила незаконний видобуток природних копалин на Миколаївщини, яку організував менеджмент ТДВ «Первомайський спецкар’єр». Фактичний власник цього товариства є Армен Амірханян, фігурант останніх санкцій РНБОУ та який наразі знаходиться у розшуку.

Слідством було встановлено, що керівництво кар’єру протягом 2-х років після завершення дії відповідних державних ліцензій продовжувало незаконно видобувати граніт. Оборудка завдала державі збитків на понад 280 млн. грн. Зазначена діяльність створювало небезпеку для довкілля, так як здійснювалась з порушенням правил використання надр. У результаті проведених обшуків була вилучена документація, що підтверджує незаконну розробку надр.

Підозрюваним: очільнику ТДВ «Первомайський спецкар’єр», головному інженеру та співробітнику товариства інкримінують дії за ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 240 КК України.

Наразі вирішується питання стосовно арешту техніки, задіяної у видобутку копалин. У ході досудового слідства з’ясовується участь посадових осіб контролюючих органів влади.

Нагадуємо, що ще в 2020 році був спійманий на хабарі менеджер однієї з комерційних структур, що належить Амірханяну, а йому та головному бухгалтеру компанії повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Перші результати санкцій РНБОУ, але під боком у столиці правоохоронці незаконний видобуток піску чомусь не помічають. Може потрібно перевіряти діяльність всіх компаній, що займаються видобутком копалин, а не лише тих, власники яких попали під санкції. І головне де підозри чиновникам, які зобов’язані контролювати незаконний видобуток копалин, без їх «споглядання» кошти поза держскарбниці не йшли б.


#СБУ #Миколаївщина #Первомайськийспецкар’єр #АрменАмірханян #санкції #РНБОУ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: