Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На минулих виборах СБУ викрила кандидата в депутати міськради на Сумщині під час фальсифікування результатів виборів

На минулих виборах СБУ викрила кандидата в депутати міськради на Сумщині під час фальсифікування результатів виборів - Корупціонер в Україні
20580
На Сумщині СБУ блокувала спробу одного з кандидатів в депутати сфальсифікувати результати виборів на свою користь під час проведення виборів.

За даними слідства, фігурант справи намагався змусити системного адміністратора міської територіально-виборчої комісії незаконно внести зміни до електронного кабінету на користь окремої політичної сили, до якої входив кандидат. За попередніми результатами екзитполу, зазначена політична партія не долала п’ятивідсотковий бар’єр і не мала шансів пройти у міську раду.

Тоді кандидат й запропонував сисадміну хабар за внесення неправдивих даних до електронного кабінету міської виборчої комісії. За гроші сисадмін мав штучно збільшити кількість голосів за політсилу кандидата на 140 виборців. Загальна вартість «послуг» повинна була визначитися після результатів фальсифікації.

Під час підготовки до вчинення протиправних дій, а саме при втручанні в виборчу систему, співробітники СБУ зупинили злочинців. У ході обшуків за місцем проживання горе кандидата правоохоронці вилучили докази цієї протиправної діяльності, зокрема, «переписку» з працівником тервиборчкому про деталі та умови такої фальсифікації.

За протиправні дії під час виборчого процесу кандидату в депутати повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 369, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 362 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, замах на несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинений особою, яка має право доступу до неї).

Якщо б за такі випадки карали по всякчас, тоді й «кольорових» революцій чи майданів не було б. А то звикли до вислову – «головне не як голосують, а як рахують». Може дійсно с часом доля виборів буде залежати лише від вибору громадян, а не грошей та «гречкосіїв».


#СБУ #вибори #фальсифікація
Поділиться в соціальних мережах: