Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Полтавщині викриті багатомільйонні «схеми», які організували місцеві чиновники під час реконструкції інфраструктурних об’єктів

На Полтавщині викриті багатомільйонні «схеми», які організували місцеві чиновники під час реконструкції інфраструктурних об’єктів - Корупціонер в Україні
13770
«Велике крадівництво». СБУ зупинила багатомільйонні оборудки, які організувало керівництво територіальної громади, що на Полтавщині.

Слідством було встановлено, що посадовці однієї з об’єднаних територіальних громад (ОТГ) регіону розікрали кошти, які були виділені з Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію важливих інфраструктурних об’єктів Полтавщини. У межах державного проекту був укладений договір на суму 37 млн. грн для проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу.

При оформлені актів виконаних робіт, підрядник включив до них обладнання й матеріальні цінності, що фактично не поставляли. А посадовці ОТГ таких невідповідностей чомусь «не побачили» та оплатили роботи в повному обсязі.

Завищення вартості вказаних ремонтно-будівельних робіт склало більше ніж 2 млн. грн

Очільнику громади інкримінують дії ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Наразі правоохоронці виявляють інших учасників оборудки.

Інша сторона фінансової свободи територіальних громад, залишається питання де знайти чесних чиновників, які дійсно будуть вболівати за громадське. Знов хороші наміри залишаються на папері, в які життя вносить свої корупційні правки.


#СБУ #ОТГ #Полтавщина #корупція #великебудівництво
Поділиться в соціальних мережах: