Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На реконструкції міжнародного аеропорту «Бориспіль» вкрадено 37 млн. гривень

На реконструкції міжнародного аеропорту «Бориспіль»  вкрадено 37 млн. гривень - Корупціонер в Україні
20030
Служба безпеки України викрила схему з розкрадання коштів, які були виділені на реконструкцію Міжнародного аеропорту «Бориспіль». І постійна зміна його керівництва не допомагає.

Переможець тендеру на будівництво багаторівневого паркінгу в аеропорту «Бориспіль», який проводився ще в 2017 році, підробив документи щодо обсягів виконаних робіт, що дозволило перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень. Для переведення коштів у готівку менеджмент комерційної структури використовував суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, тобто «відмивання» проводилось через конвертаційні центри. З цього виникає питання – а чи потрібна податкова поліція?

В межах розпочатого кримінального провадження проводяться обшуки у офісах та за місцями проживання фігурантів провадження. У помешканні одного із фігурантів правоохоронцями було вилучено близько 60 тисяч доларів США та понад 1,5 млн. гривень, законність походження яких не підтверджено. Одночасно за всіма адресами проведення обшуків вилучається фінансово-господарська документація, що підтверджує протиправну діяльність комерсантів. Вчинений злочин передбачений ч. 2 ст. 212 та ч. 5 ст. 191 КК України, тобто ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Схема з розпилу бюджетних коштів при будівництві чи реконструкції об’єкту не нова, але звертає увагу, що цим займаються переможці тендерів і система «ПРОЗОРРО» при цьому, ні в чому не допомагає. Може досить «ліжка пересувати».

#СБУ #АеропортБориспіль #корупція
Поділиться в соціальних мережах: