Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Рівненщині при одержані хабаря в 120 тис. грн затримано податківця за зменшення штрафних санкцій

На Рівненщині при одержані хабаря в 120 тис. грн затримано податківця за зменшення штрафних санкцій - Корупціонер в Україні
17580
Після передачі обумовленої суми хабаря в 120 тис. гривень ДБР затримало керівника Управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Рівненській області разом із посередником.

За оперативною інформацією, податківець вимагав від підприємця, який займається реалізацією нафтопродуктів, 150 тис. грн за зменшення на 400 тис. грн розміру штрафних санкцій за виявлені в ході планової перевірки порушення податкового законодавства однієї з заправних станцій на території Рівненської області та не створення штучних перешкод у подальшій господарській діяльності.

Були проведені обшуки в службових кабінетах ГУ ДПС та за місцем проживання фігурантів справи. Обом особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з вимаганням). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Також встановлюються інші співучасники кримінального правопорушення.

Щоб запобігти корупції в податкових органах, потрібно щоб підприємці самі повідомляли про хабарників, тоді й вимагати буде нікому. Але ж «вигода», яку нібито отримує підприємець, не має законних підстав, тому й штраф може бути з надуманих причин. Ще причиною вимагання може слугувати незаконна підприємницька діяльність, така «сіра» економіка й підживлює корупціонерів. Тому спрощення ведення підприємницької діяльності є такою небажаною вимогою для чиновників, які самі створюють «паперові» перешкоди та за їх усунення й вимагають гроші. Лише дерегуляція зменшить корупційну складову в органах влади.


#ДБР #ДПС #РівненськаОбласть #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: