Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Сумщині СБУ попередила розкрадання 19 млн. гривень на будівництві медичних і навчально-виховних закладів

На Сумщині СБУ попередила розкрадання 19 млн. гривень на будівництві медичних і навчально-виховних закладів - Корупціонер в Україні
19410
СБУ разом з співробітниками Головного управління Національної поліції у Сумській області викрили на Сумщині масштабну корупційну схему розкрадання на тендерах бюджетних коштів, що були виділені на будівництво медичних і навчально-виховних закладів області.

Посадовці одного з підрозділів Сумської облдержадміністрації та представники комерційних структур, зокрема з Києва та Полтави, організували корупційний механізм привласнення бюджетних грошей. Для реалізації оборудки була використана славнозвісна система ПРОЗОРРО, чиновники лише «прописали» потрібні умови для перемоги афілійованих фірм у тендері на будівництво соціально важливих об’єктів.

За укладеними договорами комерсанти мали збудувати і провести реконструкцію 10 амбулаторій та інших об’єктів соціального призначення, але вони «трохи з економили», тобто провели відповідні ремонтно-будівельні роботи не в повному обсязі та об’єкти ще не здані  в експлуатацію, чим також порушили всі терміни.

При цьому, частину отриманих з обласного бюджету грошей комерсанти вивели у тінь, безпідставно завищивши вартість будматеріалів та обладнання, а одержаний «прибуток» був легалізований через підконтрольні фіктивні фірми та конвертаційні центри. Всього ця оборудка завдала збитків обласному бюджету на 19 млн. гривень.

Були проведені обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів та була виявлена «чорна» бухгалтерію, печатки, комп’ютерна техніка і мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Черговий приклад «успішного» використання системи ПРОЗОРРО в тендерних закупівлях. Зверніть увагу на те, що частіше розкрадання відбувалось з об’єктами соціальної інфраструктури та медицини. Тому хто винен в занепаді медицини в регіонах, питання до місцевих органів влади. Низька свідомість та активність громадян дозволяє на місцевих виборах прийти до влади різним корупціонерам та схематозникам, лише розвиток громадянського суспільства та відповідальності громад може зупинити їх.


#СБУ
#НаціональнаПоліція
#СумськаОбласть
#СумськаОДА
#ПРОЗОРРО
Поділиться в соціальних мережах: