Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Сумщині спіймали на «гарячому» заступника очільника одного з інститутів НААН, який вимагав щомісячні «відкати» за оренду приміщення

На Сумщині спіймали на «гарячому» заступника очільника одного з інститутів НААН, який вимагав щомісячні «відкати» за оренду приміщення - Корупціонер в Україні
18650
Нацполіцією у Сумській області на території Інституту Національної академії аграрних наук (НААН) України затримали заступника керівника під час отримання ним хабаря в 10 тис. грн.Нацполіцією у Сумській області на території Інституту Національної академії аграрних наук (НААН) України затримали заступника керівника під час отримання ним хабаря в 10 тис. грн.

Високопосадовець вимагав щомісячно від підприємця 10 грн. грн, це була так звана орендна плата за приміщення, що знаходиться в Інституті НААН. Напередодні правоохоронці задокументували отримання ним ще 10 тис. грн. Таким чином загальна сума одержаної посадовцем «винагороди» склала 20 тис. грн.

Підозрюваному інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди).

У грудні 2020 року в столиці СБУ затримала Ярослава Гондзало Президента НААН, який підозрюється в отриманні хабаря за сприяння в отриманні вакансії академіка НААН.

За «подарунок» у вигляді елітного автомобіля Президент НААН сприяв включенню претендента до списку на заміщення вакансії академіка НААН. В подальшому він також гарантував передачу необхідних документів на розгляд Президії НААН України.

Журнал неодноразово висвітлював «проблеми» із законністю в НААН, але нажаль правоохоронці рідко прислухаються до журналістів, а так можливо було попередити багато злочинів та вивести на чисту воду корупціонерів й не тільки в НААН.


#СБУ #Нацполіція #НААН #СумськаОбласть #ЯрославГондзало #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: