Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Волині на хабарі затримано посадовця ДФС, який вимагав щомісячно по 2 тис. доларів США

На Волині на хабарі затримано посадовця ДФС, який вимагав щомісячно по 2 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
18560
ДБР (теруправління у місті Львові) в одному з ресторанів міста Луцьк затримало «на гарячому» посадовця Сектору власної безпеки ДФС у Волинській області під час одержання хабаря.

Податківець вимагав від підприємця та його партнера 2 тис. доларів США щомісячно за «не створення» штучних перешкод у здійсненні ними підприємницької діяльності. У випадку відмови фігурант справи погрожував ініціювати відкриття кримінального провадження та проведення слідчих дій, у ході яких вилучатимуть товари, документи та інші цінності, а також з подальшим накладенням на них арешту. Підозрюваним інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

В процесі розслідування перевіряється причетність працівників інших підрозділів до вказаного злочину.

Корупційна система створює такі умови, коли «погрози» від чиновників стають можливими, а громадянину чи підприємцю неможливо отримати захист від такого свавілля. Судова система лише сприяє таким діям чиновників та сама стає джерелом ще більшої корупції. Всі хто потребував захисту від такого свавілля знають як суди «допомагають» відновити справедливість і навіть знають «ціну» такої справедливості. Сумно.


#ДБР #ДФС
#ВолинськаОбласть
#корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: