Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Волині посадовці облдержадміністрації «відмили» 1,2 млн. грн на будівництві амбулаторій

На Волині посадовці облдержадміністрації «відмили» 1,2 млн. грн на будівництві амбулаторій - Корупціонер в Україні
16130
Нацполіція викрила корупційну схему розкрадання коштів державного бюджету та кредитних коштів Європейського банку, яку організували заступник директора одного з департаментів Волинської облдержадміністрації та засновник і керівник товариства-генпідрядника.

Слідство встановило, що кошти з державного бюджету та надані під гарантії Уряду України кредитні кошти Європейського банку були виділені на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У межах цієї програми передбачалося будівництво двох районних амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Організатор оборудки під час проведення тендеру на проведення цих будівельних робіт «забезпечив» перемогу підконтрольному товариству, яке й уклало з Департаментом Волинської ОДА відповідні договори. За корупційною схемою до актів виконаних робіт вносилися недостовірні відомості про обсяги будівельних робіт та їх вартість, тобто частина з них фактично не була виконана, частина – взагалі не виконувалася. В подальшому на підставі цих документів були проведені розрахунки з генпідрядником. Внаслідок цього на будівництві двох амбулаторій було привласнено понад 1,2 млн. грн бюджетних коштів.

За результатами проведених обшуків за місцями проживання фігурантів, в адміністративних приміщеннях Департаменту Волинської ОДА та офісі будівельної компанії були вилучені документи, що підтверджують протизаконність дій зловмисників.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Наразі проводяться заходи з виявлення та притягнення до відповідальності інших посадових осіб, задіяних у злочинній схемі.

Не тільки столичні чиновники «ласі» до бюджетних коштів. Ось чому корупцію європейські партнери вважають великою бідою в країні, тому не поспішають з інвестиціями для нашої економіки. Громади самі повинні контролювати витрати коштів бюджету, так як це гроші платників податків, нас з вами.


#Нацполіція #ВолинськаОДА #ЄвропейськийБанк #корупція
Поділиться в соціальних мережах: