Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Закарпатті затримали на хабарі новообраного голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича від партії «Слуга Народу»

На Закарпатті затримали на хабарі новообраного голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича від партії «Слуга Народу» - Корупціонер в Україні
23370
СБУ затримала новообраного від партії «Слуга Народу» голову Воловецької ОТГ Закарпатської області Михайла Попелича, якого підозрюють у вимаганні хабаря.

«Часи, коли належність до партії влади була індульгенцією від переслідувань за корупцію й інші злочини, точно залишились у минулому. Звичку хабарників та авантюристів перефарбовуватись і підлаштовуватись під кожну нову владу потрібно жорстко викорінювати. Також залишились позаду часи, коли влада давала вказівки правоохоронцям шукати будь-які зачіпки для переслідування виключно опозиції. Усі мають бути рівними перед законом», – таку заяву опубліковано Офісом Президента України.

Цим самим попереджене нецільове використання коштів, виділених з резервного фонду держбюджету для проведення невідкладних заходів із ліквідації наслідків руйнівної повені 2020 року на Івано-Франківщині, на більше ніж 45 мільйонів гривень.

Ще під час проведення заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури СБУ було встановлено, що деякі посадовці органів державної влади і місцевого самоврядування Галицького та Косівського районів вносили недостовірні дані до переліку об’єктів, які потребують ремонту та відновлення. До списків вносились будівлі та споруди, що не постраждали внаслідок надзвичайної події. Також у ході перевірки було підтверджено внесення у кошторисні розрахунки товарів, робіт і послуг, які не відносяться до першочергових і не мають відношення до ліквідації наслідків повені.

Про результати перевірки з метою недопущення нанесення державі збитків, СБУ проінформувала керівництво Галицької та Косівської райдержадміністрацій про виявлені порушення. Завдяки чому, Галицька РДА переглянула кошториси і зменшила їх на більше ніж 6,8 млн. грн, Косівська РДА – на 39 млн. грн.

Це лише підтверджує думку про наявність корупційних схем в органах місцевого самоврядування незалежно від того, хто очолює громади. І вибори були призвані очистити владу на місцях, але місцевий «олігархат» впевнено отримує «перемогу». Хоча факт затримки посадовця з провладної партії є дуже показовим. Тепер корупціонерів, яку би політичну «личину» вони не обирали, будуть притягувати до відповідальності.


#СБУ
#ВоловецькаОТГЗакарпатськоїОбласті
#МихайлоПопелич
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: