Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Запоріжжі під час одержання хабаря затримано високопосадовця ДФС, який вимагав щомісячні «побори» за невтручання у бізнес

На Запоріжжі під час одержання хабаря затримано високопосадовця ДФС, який вимагав щомісячні «побори» за невтручання у бізнес - Корупціонер в Україні
17730
ДБР (теруправління в м. Мелітополі) спільно з СБУ затримало під час одержання чергового «траншу» хабаря старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ Головного управління ДФС в Запорізькій області.  Запорізька обласна прокуратура вже повідомила високопосадовцю про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Слідством встановлено, що старший оперуповноважений ДФС вимагав від приватного підприємця, який на одному з ринків м. Мелітополя реалізовував алкогольні напої та тютюнові вироби, щомісячну «вигоду» в сумі 18 тис. гривень. За це підозрюваний обіцяв не притягувати громадянина до адміністративної чи кримінальної відповідальності за «незаконне» виготовлення та збут фальсифікованої алкогольної і тютюнової? продукції, а також «гарантував» у подальшому не перешкоджати здійсненню підприємницької діяльності. Правоохоронцями було задокументовано декілька фактів отримання фігурантом справи неправомірної вигоди.  Санкція за ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

За даними слідства, посадовець вимагав грошові кошти від приватного підприємця у розмірі 18 тис грн щомісячної данини, за які гарантував не створювати проблем у веденні підприємницької діяльності. А також обіцяв не притягувати його до кримінальної відповідальності. Правоохоронці проводять слідчі дії з метою виявлення та притягнення до відповідальності інших осіб, які можуть бути причетні до цих дій.

підтримки» цих дій з боку керівництва установи та інших правоохоронних органів. Але судячи з повідомлень ЗМІ та самих правоохоронних органів такі випадки не поодинокі, виходить подолати корупційну систему разовими затриманнями на хабарях неможливо. Альтернативою цьому може бути лише створення в суспільстві нетерпимість до проявів корупції серед чиновників та активна позиція в цьому кожного громадянина.


#ДБР #СБУ
#ЗапорізькаОбласть
#Прокуратура #ДФС
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: