Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Житомирщині викрито черговий міжрегіональний конвертцентр з обігом у 200 млн. гривень

На Житомирщині викрито черговий міжрегіональний конвертцентр з обігом у 200 млн. гривень - Корупціонер в Україні
16950
На Житомирщині СБУ блокувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із загальним обігом майже 200 млн. гривень.

Організували конвертаційний центр двоє очільників великих виробників сільгосппродукції. Для цього були використані реквізити та документи понад 15 фірм із ознаками фіктивності, які були зареєстрованих на підставних осіб. Через них вони «легалізували» кошти, отримані від продажу продукції, яка не була відображена в офіційній документації. А вже для переведення коштів у готівку злочинці задіяли 25 підставних фізичних осіб підприємців.

Правоохоронцями були проведені декілька одночасних обшуків в офісних приміщеннях, за адресами проживання та у транспортних засобах фігурантів справи. Було вилучено більше ніж 1,4 млн. «відмитих» гривень, понад 20 печаток фіктивних підприємств, бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку, що містять документи та чорнову бухгалтерію та які доводять організацію оборудок.

За результатами експертизи протягом 2018-2020 років організатори схеми вивели у тінь майже 200 млн. гривень, але потрібно ще встановити точний розмір збитків, завданих цими діями державі.

Організаторам центру інкримінують дії за ч. 5. ст. 27, ч. 2 ст. 205-1, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України. У ході слідчих дій вживаються заходи по накладенню арешту на рахунки фірм, які були використані в протиправних оборудках, та на майно фігурантів справи для відшкодування держбюджету завданих збитків.

Недостатньо спіймати організаторів різних конвертаційних центрів, потрібно змінювати законодавство для зменшення податкового навантаження та щоб відпала необхідність використовувати готівку в розрахунках. Вважаємо, що готівка частіше потрібна для виплат різним посередникам та корупціонерам за їх рішення. А щоб зменшити кількість бажаючих «легко» заробити на створенні фіктивних фірм, потрібно також притягати до відповідальності очільників та засновників фірм та підприємств, що приймають участь в таких оборудках.


#СБУ
#Житомирщина
#конвертцентр
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: