Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

НАБУ оголосили підозру у заволодінні понад 50 млн грн ексначальнику управління ДСА

НАБУ оголосили підозру у заволодінні понад 50 млн грн ексначальнику управління ДСА - Корупціонер в Україні
16610
Детективи НАБУ за процесуальним керівництвом САП оголосили підозру ексначальнику одного з управлінь Державної судової адміністрації України (ДСА). у привласненні понад 50 млн грн під час закупівль.

Слідчі НАБУ встановили, що посадовець разом з керівником приватного підприємства протягом з 2016 по 2018 рр. організували схему закупівлі обладнання для відеоконференцій та протоколювання судових засідань у судах під час слухання справ. Як з’ясували експерти, обладнання за своїми технічними характеристиками не відповідало вимогам у сфері захисту інформації, що є обов’язковими умовами при фіксації перебігу судових засідань. Економічна експертиза також зафіксувала завищення цін придбаного обладнання. Внаслідок чого ДСА переплатила за технічне обладнання бюджетних коштів понад 51 млн грн.

Слідство продовжується, до кримінальної відповідальності також притягнуто керівника приватного підприємства яке продавало технічне обладнання, для потреб ДСА.

Підозрюваним інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем  за ч. 5  ст. 191 ККУ. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. На даний час вирішується питання щодо запобіжних заходів підозрюваним.


#НАБУ #САП #ДСА #закупівлі #корупція
Поділиться в соціальних мережах: