Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

НАБУ та САП продовжують притягнення до відповідальності винних у спричиненні збитків Укртелефільму

НАБУ та САП продовжують притягнення до відповідальності винних у спричиненні збитків Укртелефільму - Корупціонер в Україні
18090
НАБУ за процесуальним керівництвом САП повідомили про підозру колишнім заступнику Голови Держкомтелерадіо, генеральному директору ДП «УСТФ «Укртелефільм», керівнику юридичної служби ДП «УСТФ «Укртелефільм» та заступнику директора приватної компанії у завданні збитків понад  67,73 млн грн ДП «УСТФ «Укртелефільм». Кількість осіб причетних до корупційного злочину, зросла до восьми. один знаходиться у міжнародному розшуку.

На стадії легалізації об’єктів нерухомого майна у 2019 році, слідством було встановлено що з 2017 року до 2018 року включно, керівництво ДП «УСТФ «Укртелефільм» ввійшло у змову з приватними особами та заступником Голови Держкомтелерадіо. Змова полягала у відчуженні майнових прав понад 60 об’єктів нерухомості у місті Києві, на користь ТОВ «Лодокс». Продаж майна здійснювався без погодження з органом управління, Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, а також з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, що у результаті спричинило  збитків державі в особі ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» понад  67,73 млн грн.

На даний час Господарський суд міста Києва за поданням НАБУ, договір купівлі-продажу майнових прав між ДП «УСТФ «Укртелефільм» та ТОВ «Лодокс» визнав недійсним і це рішення набрало законної сили.


#НАБУ #САП #Укртелефільм #Держкомтелерадіо #державнемайно #корупція
Поділиться в соціальних мережах: