Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

НАБУ та САП викрили прокурора ОГП на вимаганні хабаря у 150 тис. дол. США

НАБУ та САП викрили прокурора ОГП на вимаганні хабаря у 150 тис. дол. США - Корупціонер в Україні
18400
НАБУ за процесуальним керівництвом САП та за сприяння Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора (ОГП) викрили заступника начальника одного з відділів ОГП який намагався шахрайськи отримати неправомірну вигоду.

Детективи НАБУ встановили, що прокурор ОГП запропонував комерсанту за винагороду у 100 тис. дол. США, вирішати питання які виникли у нього з законом. Слідство відносно комерсанта здійснювали слідчі Головного управління ДФС за процесуальним керівництвом прокурорів ОГП. Прокурор ОГП обіцяв комерсанту закриття кримінального провадження та повернення йому вилученого під час обшуків майна., а саме автомобілі Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover та інше.

За закриття кримінального провадження та повернення вказаного майна пізніше прокурор ОГП збільшив суму винагороди за свої послуги до 150 тис. дол. США.

Для реалізації злочинного плану прокурор ОГП використав посередника. Під час проведення обшуків  за місцем роботи підозрюваних НАБУ, в межах кримінального провадження вилучили великий обсяг готівкових коштів.

Прокурор та його посередник підозрюються у скоєні злочинів  за ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 4 ст. 190 ККУ(Шахрайство).

На даний час продовжуються слідчі дії та встановлюються інші ймовірні фігуранти злочину.


#НАБУ #САП #ОГП #хабар #корупція
Поділиться в соціальних мережах: