Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

НАБУ з САП повідомили про підозру керівництву одного з підприємств Держрезерву у розтраті 3,2 млн грн

НАБУ з САП повідомили про підозру керівництву одного з підприємств Держрезерву у розтраті 3,2 млн грн - Корупціонер в Україні
13780
НАБУ під процесуальним керівництвом САП завершили розслідування розтрати зерна на суму понад 3,2 млн грн., керівниками виробничо-технічної лабораторії, елеватору та самим керівником однієї з філій ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів»,  яке підпрядковане Держрезерву України, яким повідомили про підозру.

Слідчі НАБУ встановили, що у листопаді 2020 року керівник філії за попередньою змовою з підлеглими безоплатно відвантажили насіння соняшника, що перебувало на зберіганні, приватним структурам, без відома власника, здійснивши розтрату у 189 тонн насіння соняшнику вартістю 3,2 млн грн. Після вивезення зерна з еліватору, НАБУ вжило заходи щодо повернення його до держпідприємства. Також розслідується інші епізоди щодо зловживань на підприємствах Держрезреву.

Злочин кваліфікується за ч. 5 ст.191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), що передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

#НАБУ #САП #ОхтирськийКомбінатХлібопродуктів #Держрезерв #корупція
Поділиться в соціальних мережах: