Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

НАБУває ознаки скандалу підписання Генпрокурором підозри депутату Олександру Юрченку від Слуги Народа

НАБУває ознаки скандалу підписання Генпрокурором підозри депутату Олександру Юрченку від Слуги Народа - Корупціонер в Україні
19890
У межах розслідування корупційної схеми НАБУ отримало оперативну інформацію про існування організованої групи, учасники якої отримують неправомірну вигоду за допомогою зв’язків та повноважень народного депутата України.

У межах проведення операції правоохоронець «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з одним із учасників злочинного угрупування та повідомив йому, що умовою інвестування в Україну є створення необхідних правових підстав для переробки твердих побутових відходів. З метою вирішення «питання» співучасник злочину знайомить його з народним депутатом України Олександром Юрченко, останній у завуальованій формі попросив надати йому через посередника «кошти» на вирішення справи в сумі 13 тис. доларів США лише за внесення пропозицій до законопроекту та ще 200 тис. доларів США для «передачі» (підкупу) інших народних депутатів - членів відповідного Комітету ВРУ. Саме для встановлення усіх учасників злочинного угрупування та оперативного документування їхньої діяльності бюро розробило спеціальну операцію із залученням детектива НАБУ «під прикриттям». Щоб не відмазались. У середині серпня «підприємець» передав першу частину хабаря посереднику – помічнику депутата, а через тиждень співучасники планували отримати ще одну частину коштів. За невідомих обставин, які не розголошуються, НАБУ було вимушене припинити подальше виконання операції.

У межах цього розслідування НАБУ були зібрані докази для повідомлення про підозру народному депутату України за вчинення злочинів, передбачених ст. 368 КК та ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

НАБУ через САП скерувало до Генерального прокурора проект повідомлення про підозру чинному народному обранцю Зазначимо, що таку підозру може підписати виключно Генеральний прокурор. Однак станом на даний час підозра не підписана, що унеможливлює притягнення до відповідальності усіх учасників злочинної групи.



Немає необхідності вдаватись в деталі «співпраці» правоохоронних органів, це можливо переглянути на офіційному сайті НАБУ. Розголосу цієї справи надав інший нардеп Лео Герос від тієї ж фракції, якого нещодавно з неї «виперли» за критику керівництва держави. З його слів: «Зеленському стало відомо про це в той же день, але в його команді хабарників ловити не можна, тому він зараз робить все можливе, щоб «порішати» цю справу і, як завжди, в його офісі працює «режим тиші» щодо корупції. Я ще раз наголошую, що Зеленський всім бреше, розказуючи, що при ньому зняли недоторканість з народних депутатів».

Так, дійсно, дуже важливо щоб закон діяв для всіх, щоб не було «недоторканих». Але хто прав, хто винен покаже час. Є деякі сумніви щодо легітимності документів за підписом керівника НАБУ після рішення Конституційного суду про його призначення. Також можемо судити про «конфлікт» інтересів між правоохоронними органами лише з відкритих джерел, тому робити певні висновки є недоречним. Але громадянам та виборцям важливо щоб влада виконувала свої обіцянки та могла притягнути до відповідальності будь-кого хто порушив закон незважаючи ні на які обставини чи «зв’язки». Далі буде.

#НАБУ #САП #Генпрокурор #депутат #ОлександрЮрченко
Поділиться в соціальних мережах: