Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нардепа від Слуги Народу Сергія Кузьміних оголосили в розшук

Нардепа від Слуги Народу Сергія Кузьміних оголосили в розшук - Корупціонер в Україні
18680
НАБУ оголосило в розшук народного депутата України Сергія КузьмінихСлуга народу»). Сергій Кузьміних був затриманий під час одержання хабаря у 558 тис. грн. НАБУ ухвалило рішення про оголошення у розшук народного депутата у зв’язку з його систематичною неявкою на виклики слідчих, не перебування за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

28 січня цього року дедективи НАБУ за процесуальним керівництвом САП та ОГП затримали нардепа Сергія Кузьміних під час отримання неправомірної вигоди за сприяння в укладенні контрактів приватними компаніями з лікарнею у Житомирській області. 31 січня Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру народному депутату у зловживанні впливом, за ч. 2 ст. 369-2 ККУ. Згідно з чинним законодавством, а саме за ст. ст. 111 та 135 КПК повідомлення про підозру скеровано за місцем роботи Сергія Кузьміних— до ВРУ, а також та за місцями проживання та реєстрації.

Так з 31 січня цього року нардеп Сергій Кузьміних відповідно до КПК набув статусу підозрюваного. Після чого на нардепа відповідно до КПК покладено низку обов’язків, зокрема прибуття до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою.

Незважаючи на належне заздалегідь повідомлення про дати, час та місце запланованих процесуальних дій нардеп ігнорує по теперішній час. Адвокат Сергія Кузьміних 31 січня повідомила слідчих, що начебто клієнт перебуває у лікарні та його прибуття неможливе. Щодо місця лікування нардепа інформація відсутня та не може бути перевірена слідством. Так відношення нардепа до особистих обов’язків як підозрюваного, згідно КПК  кваліфікуються як переховування від органів досудового розслідування, що є підставою для оголошення його у розшук

Дії підозрюваного щодо ухилення від явки та не повідомлення про місце свого знаходження носять характер переховування від органів досудового розслідування, таким чином є безумовною підставою для оголошення його у розшук.


#НАБУ #САП #ОГП #Нардеп #СлугаНароду #СергійКузьміних #хабар #розшук #корупція
Поділиться в соціальних мережах: