Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нарешті ДБР відреагувала на незаконне переміщення високопосадовців через державний кордон України

Нарешті ДБР відреагувала на незаконне переміщення високопосадовців через державний кордон України - Корупціонер в Україні
22790
В стрічці новин від доблесних правоохоронців чергова подія. Слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому керівнику військової частини Державної прикордонної служби України. Чудова новина, виходить за «старі справи» можуть притягнути до відповідальності. Тим більше, що екс-прикордонника звинувачують у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Навіть несподівано, виходить керівник (а звинувачений займав посаду керівника військової частини Державної прикордонної служби України, у січні 2018 року) відповідає за злочини в його відомстві, тим більше він давав незаконну вказівку підлеглим військовослужбовцям на незаконний пропуск через державний кордон України п’ятого Президента України, членів його родини та інших осіб для організації відпочинку поза існуючим пунктом пропуску. Дивно, що Президенту потрібен був інший «коридор» для виїзду за кордон, а літаками вже не літають? Є надія, що слідчі ДБР перевірять причетність інших осіб з числа керівництва Державної прикордонної служби України і Управління державної охорони України до цих «переправлень» через кордон.

Тобто за «понти» (проходження процедури паспортного та митного контролю поза межами пункту пропуску), теж можна понести відповідальність, правда прикордонникам, а не «світі» Президента. Добре, можуть з’ясують, які ще є неконтрольовані «канали» в державному кордоні та різні «тунелі», а потім не буде запитань - звідки контрабанда та недоотримання бюджетом коштів від таможні.

#ДБР #ДержавнаПрикордоннаСлужбаУкраїни #ДержавнийКордонУкраїни
Поділиться в соціальних мережах: