Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Народному депутату України Віктору М'ялику вручена підозра в ухиленні від податків на суму 97 млн. грн

Народному депутату України Віктору М'ялику вручена підозра в ухиленні від податків на суму 97 млн. грн - Корупціонер в Україні
17010
За повідомленням Генпрокурора Ірини Венедіктової у Facebook прокуратура вручила підозру Віктору М'ялику, народному депутатові України з групи «За майбутнє». ДБР за сприяння Державної служби фінансового моніторингу України (ДСФМУ) здійснює досудове розслідування за фактом умисного ухилення від сплати податків.

Корупційна схема полягала в наступному. У 2012 році нардеп розпочав господарську діяльність шляхом будівництва на Київщині у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка багатоквартирних житлових будинків для подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них. Після завершення будівництва ЖК, підозрюваний зареєстрував на себе право власності на 1221 об’єкт нерухомого майна в них. У період з 2015 по 2020 роки його довірена особа продавала  ці квартири та нежитлові приміщення, а кошти від реалізації понад 360 млн. грн передавала йому. Ці доходи від реалізації майна нардеп декларував, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не як підприємницька діяльність, тобто із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%. При цьому, реєстрації своєї діяльності в якості суб’єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив. Ці дії призвели до нанесення збитків державі в особливо великих розмірах. ДБР задокументований факт ухилення від сплати податків на загальну суму понад 97 млн. грн.

Згідно з декларацією нардепа за 2019 р., йому ще належить 158 квартир у Києво-Святошинському районі на Софіївській Борщагівці (площа цих квартир варіюється від 38 до 95 кв. м). Також нардепу належать ще гаражі, місця для паркування і декілька земельних ділянок (площею від 520 до понад 1000 кв. м) у тому ж районі.

ДБР були проведені обшуки, у тому числі, за місцем проживання нардепа з метою вилучення речових доказів та майна підозрюваного.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, вчиненому особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 тис. до 25 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна.

Зрозуміло за чиє «майбутнє» так піклується нардеп. Нажаль до доведення в суді його провини нардеп зможе продовжувати свою діяльність під куполом Верховної ради та лобіювати інтереси злобудовників. Тому потрібно спростити процедуру відкликання депутатів.


#Генпрокуратура #ДБР #ДСФМУ #ВікторМялик #нардеп #корупція
Поділиться в соціальних мережах: