Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нацполіції Одещини дало прикурити НАБУ та САП

Нацполіції Одещини дало прикурити НАБУ та САП - Корупціонер в Україні
20310
Незаконне заволодіння великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу. НАБУ та САП повідомили про завершення розслідування Колишньому начальнику ГУ Нацполіції в Одеській області (з вересня 2016 по квітень 2019 рр.), його експершому заступнику та двом керівникам приватних компаній.

Слідством встановлено що екскерівники Нацполіції Одещини у змові з керівниками приватних компаній незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції. Контрафактна тютюнова продукція мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Партію контрафактної тютюнової продукції, обсягом у сім морських контейнерів, за результатами експертизи вартістю яка перевищувала 13 млн грн. випустили в незаконний обіг.

В липні минулого року НАБУ та САП повідомили зазначеним особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Через рік, тобто днями експосадовцям Нацполіції вручили оновлені підозри, з урахуванням фактів, які свідчать про внесення недостовірних відомостей до декларацій.

На останок експосадовцям Нацполіції, крім вчинення злочинів, щодо заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, інкримінують також корупційне правопорушення яке стосується декларування недостовірної інформації.

#Нацполіція #НАБУ #САП
Поділиться в соціальних мережах: