Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нацполіція Сумщини викрила очільників комунальних служб у розтраті майже 600 тис. гривень бюджетних коштів

Нацполіція Сумщини викрила очільників комунальних служб у розтраті майже 600 тис. гривень бюджетних коштів - Корупціонер в Україні
19210
На Сумщині співробітники слідчого відділення Шосткинського відділу поліції викрила керівників комунальних служб у розтраті більш ніж півмільйона гривень бюджетних коштів та повідомила їм про підозру в скоєні злочину. Колишній директор Управління житлово-комунального господарства, виконувач обов’язків директора Комунального підприємства міської ради разом з директором Товариства з обмеженою відповідальністю своїми організували корупційну схему по виведенню бюджетних коштів та своїми діями завдали матеріальної шкоди на суму майже 600 тис. грн.

Ще два роки тому ці очільники уклали трьохсторонній договір на капітальний ремонт автогідропідйомника встановленому на автомобілі ЗіЛ-130. Вже за три дні після цього, незважаючи, що роботи не виконані та не можуть бути прийнятті, на той час начальник Управління підписав акт виконаних робіт, який був складений директором Товариства. Також цей акт завізував виконувач обов’язків директора Комунального підприємства. Після цього на рахунок Товариства було перераховано 594 510 грн бюджетних коштів у якості оплати за нібито виконаний ремонт.

Однак експертиза встановила, що підйомник на базі автомобіля ЗіЛ-130 знаходиться в технічно несправному та непрацездатному стані, оскільки капітальний ремонт взагалі не проводився.

За ці дії посадовцям інкримінують службове підроблення та у розтрату державних коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

Схема розкрадання бюджетних коштів за ненадання або надання не в повному обсязі послуг не нова. На ремонтах вважається «легко» заробити, так як складно проконтролювати, при цьому відповідальні особи самі спонукають до «відкатів» і вже не важливо чи буде проведений сам ремонт. Тому й була запропонована «нова» система держзакупівель, але все залежить від дій посадовців, які часто не можуть втриматись від спроби «отримати» частку грошей з бюджету. Без контролю громадою витрат місцевого бюджету викоренити це зло буде складно.


#НаціональнаПоліція
#СумськаОбласть
#ЖКГ #Шостка #корупція
Поділиться в соціальних мережах: