Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нацполіція та ОГП викрили корупційну схему у МОЗ України, що завдала збитків бюджету у понад 12 млн грн

Нацполіція та ОГП викрили корупційну схему у МОЗ України, що завдала збитків бюджету у понад 12 млн грн - Корупціонер в Україні
23470
Нацполіція за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора (ОГП) викрили корупційну схему у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ). Зловмисники організували закупівлю у МОЗ захисних костюмів для медперсоналу за завищеною вартістю, що призвело до збитків бюджету на понад 12 млн грн.

Під час слідства, слідчі управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції встановили, що МОЗ України уклало договір з приватною комерційною структурою на закупівлю біологічних захисних костюмів для медперсоналу на суму понад 34 млн грн. Щодо значного завищення ринкової вартості захисних костюмів посадовцям МОЗ було відомо. Після підробки документів щодо вартості костюмів на рахунок приватної комерційної структури було перераховано кошти з державного бюджету. Переплата за закупівлю захисних костюмів призвела до збитків державного бюджету у 12 млн. грн.

Слідчі ГСУ та ДСР спільно з працівниками ОГП провели обшуки у МОЗ та приватній комерційній структурі, під час яких було вилучено документи та електронні носії з інформацією, що стосується корупційної змови.

Кримінальне провадження відкрите щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, за . 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 

#Нацполіція #ОГП #МОЗ #закупівлі #захиснікостюми #корупція
Поділиться в соціальних мережах: