Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нацполіція та Спеціалізованої екологічної прокуратури ОГП викрили незаконне видобування корисних копалин на понад 432 млн грн

Нацполіція та Спеціалізованої екологічної прокуратури ОГП викрили незаконне видобування корисних копалин на понад 432 млн грн - Корупціонер в Україні
17300
Нацполіція та СБУ в Хмельницькій області за процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури ОГП, викрили незаконне видобування корисних копалин на земельній ділянці природно-заповідного фонду в Хмельницькій області. За попередніми розрахунками незаконний видобуток гіпсу та вапняку склав понад 30,5 тис. тон, що завдало збитків державі понад 432 млн грн.

Слідчими ГСУ Нацполіції під час слідства було встановлено, що приватна комерційна структура у Хмельницькій області здійснювала видобуток гіпсу та вапняку на ділянці площею у 5 га, за межами спеціального дозволу на користування надрами та акту про надання гірничого відводу для розробки родовищ. Як попередньо з’ясували фахівці, із родовищ було видобуто більш 30,5 тис. тон гіпсу та вапняку на загальну суму більш 430 млн. грн.

У рамках досудового розслідування ГСУ Нацполіції та СБУ провели 10 обшуків на території підприємства та кар’єру та вилучили документи, які є доказами незаконного видобутку корисних копалин.

Розслідування здійснюється, щодо самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва за ч. 2 ст. 197-1 ККУ та щодо порушення правил охорони або використання надр, незаконного видобування корисних копалин за ч. 3 ст. 240 ККУ. Санкції статей передбачають позбавлення волі до шести років.

Слідство триває, здійснюються процесуальні та оперативно-розшукові заходи для встановлення організаторів та причетних осіб до цього злочину.


#СБУ #Нацполіція #СпеціалізованаЕкологічнаПрокуратура #ОГП #ХмельницькаОбласть #незаконнийвидобутоккориснихкопалин #корупція
Поділиться в соціальних мережах: