Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нацполіція викрила корупційні оборудки при «модернізації» Дністровської ГАЕС, які призвели до збитків бюджету на 20 млн. грн

Нацполіція викрила корупційні оборудки при «модернізації» Дністровської ГАЕС, які призвели до збитків бюджету на 20 млн. грн - Корупціонер в Україні
13980
Посадовці при будівництві Дністровської ГАЕС, що входить до складу ПрАТ «Укргідроенерго», організували корупційну схему по привласненню бюджетних коштів. Для цього зловмисники залучили (до виконання субпідрядних робіт) низку підконтрольних їм суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності.

Слідством було встановлено, що посадовці цих двох організацій без проведення  тендеру уклали два договори на модернізацію Дністровської ГАЕС на загальну суму понад 5,3 млрд. грн. В подальшому фігуранти справи завищили обсяги виконаних робіт та вартість товарів, чим спричинили втрату коштів гідроакумулювальною електростанціїєю  на суму 20 млн. грн.

Наразі правоохоронцями були проведені обшуки у м. Києві, на території? Київської, Хмельницької та Чернівецької областей (де розташована станція) за місцями роботи і проживання зловмисників, а також в офісних приміщеннях пов’язаних з оборудкою суб’єктів господарювання, в ході яких вилучили фінансово-господарські документи, комп’ютерну техніку, а також печатки різних суб’єктів господарювання.

Нацполіція відкрила кримінальне провадження за  ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Наразі триває перевірка законності проведення інших будівельно-монтажних робіт на Дністровській ГАЕС.

Іноді страшно стає, коли розумієш, що корупціонери своєю жадібністю можуть спричинити значні техногенні аварії. Куди при цьому дивляться чиновники міненерго чи інших контролюючих органів зрозуміло.


#Нацполіція #ДністровськаГАЕС #Укргідроенерго #корупція
Поділиться в соціальних мережах: