Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нацполіція вручила підозру колишньому посадовицю Святошинської РДА у м. Києві у привласненні понад 500 млн. гривень

Нацполіція вручила підозру колишньому посадовицю Святошинської РДА у м. Києві у привласненні понад 500 млн. гривень - Корупціонер в Україні
17680
Слідчі управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора вручили підозру колишньому посадовцю одного з управлінь Святошинської РДА у м. Києві.

Слідством було встановлено що посадова особа одного з управлінь Святошинської РДА у м. Києві укладала фіктивні договори на закупівлю соціальних послуг для населення, у тому числі  для людей з інвалідністю, з ціллю привласнення бюджетних коштів. Протягом двох років підроблялися документи щодо закупівлі РДА соціальних послуг для населення. Безпосередньо супровід осіб з інвалідністю здійснювався використовуючи соціальний транспорт та за результатом вилучення засобів реабілітації у померлих осіб з інвалідністю.

Фіктивні договори укладалися з підставними особами, у яких були відкриті рахунки в банківських установах з передачею доступу до них. Натомість соціальні послуги для населення надавались штатними працівниками РДА. За результатами слідства було встановлено що фігурант справи привласнив понад 500 тисяч гривень державного бюджету.

Колишню посадову особу одного з управлінь Святошинської РДА у м. Києві звинувачують у злочині, передбаченому ч. 4 ст. 191 (Заволодіння чужим майном, шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Слідчі надалі проводять процесуальні заходи для встановлення причетних до  вчинення злочину. У разі доведення вини підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

На заразі вирішується питання обрання підозрюваній запобіжного заходу.


#Нацполіція #ОфісГенеральногоПрокурора #СвятошинськаРДА #інваліди #соціальніпослуги #корупція
Поділиться в соціальних мережах: