Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нестримні. У Києві сімом чинним та колишнім посадовцям департаменту соцполітики КМДА пред’явлена підозра за корупційні схеми

Нестримні. У Києві сімом чинним та колишнім посадовцям департаменту соцполітики КМДА пред’явлена підозра за корупційні схеми - Корупціонер в Україні
16500
Нацполіція спільно з столичною прокуратурою повідомила про підозру трьом нинішнім та чотирьом колишнім чиновникам Департаменту соціальної політики КМДА за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Організатором корупційної схеми привласнення бюджетних коштів є колишній директор Департаменту соцполітики КМДА. У спільники експосадовець взяв шістьох своїх підлеглих, а саме: заступників, начальника відділу, завідувача сектора, головного спеціаліста та уповноваженого з питань закупівель. На кожного з учасників схеми була покладені свої функції. Сама схема полягала в наступному. Протягом 2017-2019 років за результатами відкритих тендерів (а як же без ПРОЗОРРО) чиновники уклали ряд договорів з підконтрольним підприємством про постачання медичних виробів та засобів особистої гігієни за завищеними цінами. Цінова надбавка склала 106%, чим бюджету столиці завдано понад 13,5 млн. грн збитків. Отримані кошти розподілили між усіма учасниками угруповання.

За результатами проведених обшуків за місцями проживання та роботи зловмисників були вилучені документи та «чорнова» бухгалтерія, яка підтверджує протиправну діяльність посадовців.

Їм закидають заволодіння бюджетними коштами за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою, в особливо великому розмірі). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Це лише епізод з маси «схематозів» столичної влади. Правоохоронцям залишається перевірити, як столична влада «готувалась» та «боролась» з коронавірусом. Суми вкраденого напевно значно вищі. Бувших корупціонерів не буває. Тим більше, що фігуранти справи чинні посадовці. Суспільство та громада давно очікує зміни корупційної влади в Києві. Громадськість весь час самотужки боролася з корупцію в столиці. Журнал також не був осторонь цих подій, правоохоронцям достатньо звернутись до журналістських розслідувань, в тому числі наших журналістів.



#Нацполіція #КиївськаПрокуратура #ДепартаментСоцполітики #КМДА #ПРОЗОРРО #корупція
Поділиться в соціальних мережах: