Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Ні для кого не секрет, що всі рейдерські схеми придумані у Мінюсті

Ні для кого не секрет, що всі рейдерські схеми придумані у Мінюсті - Корупціонер в Україні
22050
Знову в об’єктиві камер та пильної уваги потрапляє Міністерство Юстиції України. а саме Офіс протидії рейдерству. Про діяльність цього органу міністерства, а безпосередньо про постійну Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, журнал вже розповідав ще наприкінці 2019 року після останніх парламентських перегонів, у статті «Черговий пшик від нової влади». І як не сумно, але з цього часу нічого не змінилось.

На протязі багатьох років у законних власників торговельного комплексу загальною площею більш ніж 3 тис. кв. м в м. Києві намагаються за допомогою внесення змін до реєстрів нерухомого майна та нечистих на руку нотаріусів «рейдернути» законне приватне майно. Не зосереджуючись  на подробицях судових баталій, на сьогодні законний власник торговельного комплексу, майже в усіх судових справах одержав перемогу. Але бажання рейдерів отримати у свою власність чуже майно не бачить перешкод.

Так 27 січня цього року в Офісі протидії рейдерству відбулося слухання чергової скарги такої собі особи Анастасії Ігнатенко щодо торговельного комплексу по вул. Малишка, 5. Дуже знаковий той факт, що скаржник на засідання комісії з розгляду його скарги взагалі не з’явився. Але головне у цій новині, те що скаржник програвши всі суди, не маючи іншого виходу, подав скаргу на реєстраційні дії, які були проведені державним реєстратором на підставі наказу Міністерства юстиції. Цей «недобровільний» наказ Міністерство юстиції зобов’язав видати суд. А тому, Міністерство юстиції прийнявши до розгляду скаргу А. Ігнатенко фактично вступило в зговір із рейдерами, та через свою власну комісію разом намагаються скасувати свій власний наказ. Ось така наразі недоброчесна «гра в одні ворота»!

 Також, наразі, у Північному апеляційному господарському суді (ПАГС) триває черговий розгляд справи щодо того самого майна. Всупереч встановленої законодавством заборони розгляду Міністерством юстиції України скарг на рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав, коли наявний судовий спір, Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, все одно прийнято скаргу та проводиться її розгляд.

Такі дії комісії виглядають не як помилковими, а вже як умисними та вмотивованими. Такі думки виникають, також під час початку розгляду скарги, коли голова комісії намагається позбутися представників Засобів масової інформації, прикриваючись незаконними вимогами карантинних обмежень. Далі сторона відповідача по скарзі – представники законного власника майна ТОВ «Світтрейдінг», висловлюють свою недовіру складу комісії, однак після недовгої перерви, комісія Мінюсту не звертає уваги на цю недовіру приймаючи її лише, як додаткову інформацію та продовжує розгляд скарги.



Щодо результатів розгляду, ми та сторона відповідача - законний власник майна, нажаль зможемо довідатися тільки з часом, на сайті Мінюста, в зв’язку з чим також виникає багато питань: - «Чому комісія розглядаючи скаргу, приймає рішення не в засіданні, а за закритими дверима?»

 Ось така «прозора» комісія Мінюсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Це реалії сьогоднішньої України!


#Мінюст
#Рейдерство
#ОфіПротидіїРейдерству
Поділиться в соціальних мережах: