Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Очільника управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Юрія Климка спіймано на дачі хабаря своєму керівнику

Очільника управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Юрія Климка спіймано на дачі хабаря своєму керівнику - Корупціонер в Укрпїні
19760
Детективи НАБУ разом з СБУ спіймали на хабарі в. о. начальника головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Юрія Климка, який намагався передати 25 тис. доларів США голові власного відомства Роману Лещенку.

Юрія Климка та особу-посередника затримали «на гарячому» під час передачі другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 25 тис. доларів США, а першу частину неправомірної вигоди у розмірі 26,9 тис. доларів США очільнику Держгеокадастру передали ще в листопаді цього року. Передбачалося, загальна сума неправомірної вигоди становитиме 170 тис. доларів США. Хабар призначався за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Фігурантам справи попередньо інкримінують дії за ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Слідство вважає, що особа-посередник може бути пов’язаний із компаніями, які надають послуги Держгеокадастру з проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України. Тому НАБУ та САП вживають усіх необхідних дій для запобігання впливу з його боку на процес розслідування.

Викриття хабарництво очільниками державних установ та відомств стає повсякчасним, що надає впевненості в подолані корупції в країні. Це також насторожує, державне чи громадське майно є об’єктами злочинних зазіхань. Тому без додаткового контролю за діями посадовців з боку громади, подолати корупційні прояви швидко не вдасться.


#НАБУ
#СБУ
#Держгеокадастр
#ЮрійКлимко
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: