Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Очільнику ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорю Шевченко повідомлено про підозру за хабар у 250 тис. доларів США

Очільнику ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорю Шевченко повідомлено про підозру за хабар у 250 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
18690
НАБУ разом з САП повідомили викритим напередодні керівнику ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорю Шевченко та особі-посереднику про підозру у вимаганні та отриманні хабаря в розмірі в 250 тис. доларів США. ВАКС дозволив його затримати, тобто обрав міру покарання у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Ігор Шеченко використовуючи своє службове становище вимагав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, у комітеті кредиторів якої морпорт мав більшість голосів. Тобто мав значний вплив на прийняття рішень та більшість в комітеті кредиторів. Ця компанія вела перемовини з приватними інвесторами. Однак залучення їх  в процедурі санації потребувало погодження комітету кредиторів. Тож коли очільник морпорту відчув «серйозність» намірів цих інвесторів, зажадав від керівника приватної компанії, яка працювала в порту, плату за «сприяння» у вирішенні справи, за що захотів 250 тис. доларів США.

Керівник морпорту залучив для цього посередника-представника іншого кредитора приватної компанії, який й отримав неправомірну вигоду для подальшої передачі Ігору Шевченку. Вони були викриті «на гарячому» під час саме отримання хабаря в 250 тис. доларів США. Дії обох фігурантів справи кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України, а посереднику інкримінують – ч. 5 ст. 27 КК України.

На фоні повідомлень про хабарництво в морській адміністрації, цей випадок лише свідчить про гнилість всієї вертикалі в Міністерстві транспорту. А саме хто цьому сприяв та чому не забезпечив дотримання підлеглими вимог закону, потрібно спитати в нового міністра. Чи це вже його «обранці» плювали на закон.


#НАБУ
#САП
#ВАКС
#МорськийТорговельнийПортЧорноморськ
#ІгорШевченко
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: