Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Отримали підозру посадовці ДФС Сумщини, які за хабар «зменшили» приватному підприємцю суму виявлених податкових порушень

Отримали підозру посадовці ДФС Сумщини, які за хабар «зменшили» приватному підприємцю суму виявлених податкових порушень - Корупціонер в Україні
18690
СБУ спільно з ДБР викрили корупційну схему, яку організував колишній заступник керівника Головного управління Державної фіскальної Служби у Сумській області та головний державний ревізор-інспектор цього управління. Посадовці за хабар «зменшили» обсяги податкових порушень, які були виявлені під час перевірки фізичної особи–підприємця. Їм повідомлено про підозру.

Слідством встановлено, що чиновники ДФС штучно створювали перешкоди для підприємців і за хабарі «закривали очі» на фактичні правопорушення. Ще у 2018 році фіскали провели планову перевірку підприємця, у результаті якої встановили низку «порушень». За результатами перевірки, чиновники штучно завищили цю суму до 1,3 млн грн з метою вимагання неправомірної вигоди. За 60 тис. гривень посадовці ДФС «вирішили» питання - переробили цей акт перевірки та зменшили суму виявлених порушень, тобто в акті була вказана сума 170 тис. грн, яку й повинен був сплатити підприємець.

Були проведені обшуки, у ході яких вилучили документи, які були передані на експертизу. Ця оборудка була викрита раніше, але через довготривалу експертизу докази були отримані лише зараз.

Експертизою встановлено, що в акті перевірки не відображено порушень на суму понад 300 тис. грн, всі інші порушення, штучно створені податківцями для вимагання хабаря.

Наразі податківцям повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, за різними видами співучасті (організатор та виконавець) організатору оборудки за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України та ревізору-інспектору, яка була залучена до перевірки, але ніби не була обізнана у злочинній схемі за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Напевно це звичайна корупційна схема, яку використовують податківці. Це й є тиск на підприємців з боку фіскальних органів за що закордонні партнери вважають, що в країні складно вести бізнес. І ось чому потрібно забезпечити непрямі (дистанційні - без прямого контакту) перевірки фіскалами господарської діяльності.


#СБУ #ДБР #ДФС #СумськаОбласть #корупція #хабар# податкова
Поділиться в соціальних мережах: