Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Під час отримання хабаря в 2 тис. доларів США спіймано директора та працівника Регістру судноплавства України

Під час отримання хабаря в 2 тис. доларів США спіймано директора та працівника Регістру судноплавства України - Корупціонер в Україні
22120
Правоохоронці затримали керівника Державного підприємства «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України», яке належить до сфери управління Міністерства інфраструктури України (МІУ), та головного фахівця цього підприємства після отримання хабаря.

За даними досудового розслідування, посадовці вимагали від представника підприємства 2 тис. доларів США за сприяння в складанні сертифікату і свідоцтва, що надають можливість підприємству здійснювати господарську діяльність у сфері перевезень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі тривають заходи по виявленню інших фактів їх злочинної діяльності

Останнім часом прикриваючись карантином та керівництвом, посадовці ДП постійно затримували видачу документів, тим самим спонукали клієнтів до хабарів за прискорення видачі посвідчень. Про хабарництво в установі при отриманні посвідчення судноводія вже давно відомо, а тепер зрозуміло хто сприяв цьому явищу. Риба гниє з голови.

#Нацполіція #МІУ #КласифікаційнеТовариство #РегістрСудноплавстваУкраїни #корупція хабар
Поділиться в соціальних мережах: