Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Під час отримання хабаря в 25 тис. доларів США був затриманий прокурор Бердянської окружної прокуратури

Під час отримання хабаря в 25 тис. доларів США був затриманий прокурор Бердянської окружної прокуратури - Корупціонер в Україні
18120
ДБР (ТУ у м. Мелітополі) затримало прокурора одного з відділів Бердянської окружної прокуратури, який вимагав хабар у підприємця за закриття кримінального провадження. Затримання проводилось під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.


За даними слідства, прокурор вимагав 25 тис. доларів США у власника підприємства, яке законно проводило будівельні роботи в одному з курортних міст. За хабар прокурор обіцяв закрити порушене ним же кримінальне провадження за начебто незаконне будівництво, а в подальшому «гарантував» не перешкоджати діяльності підприємства.

Фігуранту справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди), у разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

«Тяжка праця» на користь держави чи звичайна злочинна тяга до грошей спонукає правоохоронців брати хабарі? Ні, це «бізнес» осіб в погонах. Вони не очікують хабарів, вони створюють «умови» для хабарництва та вимагають гроші. І такі корупціонери не випадковість, а «народжені» корупційною системою, яка роками набувала своїх рис у владних кабінетах. Час позбутись минулого.


#ДБР #Бердянськ #прокуратура #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: