Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Підпорядковане Дмитру Сенниченку ФДМУ поспіль одне за одним програє справи щодо порядку приватизації

Підпорядковане Дмитру Сенниченку ФДМУ поспіль одне за одним програє справи щодо порядку приватизації - Корупціонер в Україні
21050
Підпорядковане Дмитру Сенниченку Регіональне відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях в чергове програло справу у Господарському суді Київської області за позовом Громадська організація «ОФІЦЕРИ. ГРОМАДЯНИ. ВІЛЬНА УКРАЇНА». В черговий раз Фонд порушує законодавство та намагається маніпулювати процедурою включення до переліку об’єктів малої приватизації.



В квітні цього року позивач ГО звернувся до Регіональне відділення ФДМУ із заявою про включення Державного підприємства «Дослідне господарство «Дмитрівка» Інституту садівництва НААНУ» до переліку об'єктів малої приватизації, що підлягають приватизації. Фонд у свою чергу згідно законодавства звернувся до НААНУ з запитом щодо розгляду питання приватизації об’єкта державної власності.

У відповідь НААНУ повідомило Фонд про непогодження приватизації ДП, з мотивів необхідності забезпечення продовольчої безпеки України, що на думку НААНУ є складовою національної безпеки, необхідності сприяння розвитку вітчизняних наукових досліджень в галузі сільського господарства та здійснення наукового забезпечення галузей агропромислового розвитку України. Отримавши такий висновок Фонд не став перевіряти його вмотивованість (тобто наявність законних підстав), що вимагає законодавство, прийняв рішення та повідомив ГО про відмову у включенні ДП до переліку об’єктів малої приватизації, що підлягають приватизації. Це в подальшому стало предметом позову ГО до Фонду.

При розгляді справи були встановлені факти неефективного ведення господарської діяльності ДП, а саме мінімальна рентабельність використання земель, у наслідок корумпованих схем, за якими стоїть керівництво НААНУ. Ці факти підтверджуються багатьма кримінальними справами та безпосередньо оголошеними підозрами президенту НААНУ Ярославу Гадзалі.

Так 02 вересня у Господарському суді Київської області у другій справі щодо порушень РВ ФДМУ суддя Тарас Лилак оголосив рішення, у якому визнав протиправним та скасував рішення РВ ФДМУ щодо відмови у включенні до переліку та зобов`язав РВ ФДМУ повторно розглянути заяву ГО «ОФІЦЕРИ. ГРОМАДЯНИ. ВІЛЬНА УКРАЇНА».

Таке-ж рішення за аналогічною справою вже було винесено 30 серпня цього року суддею цього-ж суду Вікторією Бабкіною, яка розібравшись, перша задовольнила позов у повному обсязі громадської організації.


ФДМУ ДмитроСенниченко НААНУ ЯрославГадзало ОфіцериГромадяниВільнаУкраїна ГосподарськийСудКиївськоїОбласті
Поділиться в соціальних мережах: