Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Податківець Львівського обласного управління ДПС «обклав» щомісячною «даниною» місцевих бізнесменів

Податківець Львівського обласного управління ДПС «обклав» щомісячною «даниною» місцевих бізнесменів - Корупціонер в Україні
16210
Нацполіція під час передачі чергового «траншу» хабаря в сумі 40 тис. грн затримала начальника відділу Львівського обласного управління ДПС.

За результатами слідства, податківець організував корупційну схему - щомісячний «платіж» складав 1 тис. гривень, за ці гроші хабарник обіцяв  місцевим підприємцям не проводити перевірки стосовно порушень під час проведення касових операцій. Платити за «прикриття» посадовцю «мусили» близько 50-ти бізнесменів, які працювали у сфері обігу та реалізації алкогольних виробів та тютюну.

Як з’ясували правоохоронці гроші передавали йому через один із пунктів обміну валют у Львові. За результатами проведених обшуків у податківця вилучили понад 100 тис. доларів США готівки, яка не була вказана в декларації.

Фігуранту справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), за цією статтею йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Ось одна з причин недоотримання бюджетами надходжень від торгівлі підакцизними товарами, і це непоодинокий випадок. Звісно, що податківець «ділився» зі своїми керівниками, тому що ігнорувати «порушення» та «не бачити» їх складно. Саме в контролюючих органах процвітає корупція, щоб її здолати потрібно максимально виключити з контролю за підприємницькою діяльністю людський фактор.


#Нацполіція #ДПС #підакцизнітовари #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: