Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Порушення термінів розгляду скарги неповнолітнього обвинуваченого у Вінницькому апеляційному суді та халатне виконання своїх обов’язків суддями.

Порушення термінів розгляду скарги неповнолітнього обвинуваченого у Вінницькому апеляційному суді та халатне виконання своїх обов’язків суддями. - Корупціонер в Україні
20990
16 жовтня у Вінницькому апеляційному суді було призначено чергове слухання скарги неповнолітнього обвинуваченого Івана Шурмана на рішення Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області щодо застосування запобіжного заходу тримання під вартою.

Засідання було відкрито, але слухання не відбулося та перенесено на листопад місяць. Перешкоди щодо слухання справи виявились обурливі. Прокурор, який був у режимі відеоконференції виявився без повноважень. Неповнолітнього обвинуваченого не доставили до суду із СІЗО, у зв’язку з чим повинне було бути забезпечене відеоконференція з СІЗО, якої не сталося, оскільки суд не забезпечив зв’язок. Про законного представника неповнолітнього - забули взагалі. Також було викликано безкоштовного адвоката, хоча законних підстав на це не було. Рівень організації судового процесу не підлягає оцінки.



Звертаємо увагу на той факт, що скарга неповнолітнього обвинуваченого, після самовідводу Житомирського апеляційного суду, до Вінницького апеляційного суду надійшла ще у липні цього року, і термін дії запобіжного заходу – тримання під вартою, по цій скарзі вже закінчився. Терміни розгляду скарги грубо порушені.

Сторона захисту обвинуваченого Адвокат Лариса Криворучко, відносно порушень колегії суддів Вінницького апеляційного суду, за головуванням Євгенія Нагорняка наміряна звернутися до Вищої ради правосуддя з відповідною скаргою на дії суддів, а також обжалувати дії прокуратури Житомирської області.



У даній справі також потрібно окремо звернути увагу на ті факти, що під час допиту майже 16 свідків обвинувачення у Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області – нема жодного підтвердження причетності обвинуваченого, тільки одні - позитивні характеристики. Час йде, дитина продовжує знаходитися під вартою, без доказів винуватості.

Судово-правова реформа в дії!


#БердичівськийМіськрайоннийСуд
#ВінницькийАпеляційнийСуд
#НаціональнаПоліція
#ПрокуратураЖитомирськійОбласті
Поділиться в соціальних мережах: