Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Посадовці ДФС та ФДМУ які завдали збитків державі у 21 млн грн. постануть перед судом

Посадовці ДФС та ФДМУ які завдали збитків державі у 21 млн грн. постануть перед судом - Корупціонер в Україні
21110
ДБР під процесуальним керівництвом ОГП завершили досудове розслідування стосовно посадовців ДФС на Чернігівщині, ФДМУ та комерсанта. Зловмисники порушуючи законодавство реалізували майно ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», внаслідок чого держава зазнала збитків у 21 млн грн.

Під час слідства правоохоронці встановили, що екс-заступник начальника ГУ ДФС у Чернігівській області, замість стягнення податкового боргу з рахунків державного комбінату, посадовець ініціював незаконну оцінку заставного майна підприємства, для його подальшого продажу в рахунок погашення боргу. Посадовець не взяв до уваги той факт, що Ніжинський комбінат хлібопродуктів належить до об’єктів держвласності, які взагалі не підлягають приватизації.

Керівник компанії-оцінювача домовився з місцевими комерсантами, зацікавленими придбати майно держпідприємства, суттєво занизив оціночну вартість майна. Цей звіт з оцінкою вартості держпідприємства надійшов до ФДМУ, для перевірки, але за попередньою домовленістю, перевірка не виявила порушень. Унаслідок чого, за результатами проведення аукціону, майно держпідприємства вартістю 27,5 млн грн. було реалізовано за 6,5 млн грн.

Організатори та виконавці злочину звинувачуються за ст. ст. 367, 365-2 та 366 ККУ у службовій недбалості, зловживанні повноваженнями та службовим підробленням документів, що спричинило тяжкі наслідки. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
 

#ДБР #ОГП #ДФС #ФДМУ #державнепідприємство #НіжинськийКомбінатХлібопродуктів #приватизація #корупція
Поділиться в соціальних мережах: