Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Посадовці Одеської міськради на притулку для тварин «заробили» майже 700 тис. гривень

Посадовці Одеської міськради на притулку для тварин «заробили» майже 700 тис. гривень - Корупціонер в Україні
14330
В Одесі Нацполіція підозрює у привласненні бюджетних коштів начальницю одного з відділів Управління капітального будівництва Одеської міської ради та директора будівельної компанії.

Слідством було встановлено, що під час реалізації проекту «Громадський бюджет м. Одеси» керівник будівельної компанії, з яким було укладено договір про виконання ремонту притулку для утримання безпритульних тварин, «домовився» з посадовицею міськради. Після чого до акту виконаних робіт були внесені відомості, які фактично не відповідали встановленим обсягам та вартості. Натомість чиновниця, спочатку мала перевірити роботу підрядника, а вже потім підписати акт, але, звісно не безкоштовно, «закрила очі» на це шахрайство. В результаті цієї оборудки з міського бюджету було сплачено понад 668 тис. гривень.

Фігурантам справи інкримінують злочини, передбачені ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 367 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службова підробка; службова недбалість). За цими статтями очільнику будкомпанії загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права з конфіскацією майна, а чиновниці на строк від 2 до 5 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дуже важко повірити, що чиновниця діяла самостійно й керівництво про цю оборудку не знала. Дуже сумно, коли беззахисні тварини стають джерелом шахрайських схем для корупціонерів. Потрібно за рахунок цих злочинців здійснити справжній ремонт у притулку.


#Нацполіція #ОдеськаМіськрада #корупція #притулокдлятварин
Поділиться в соціальних мережах: