Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Посадовців Київзеленбуду підозрюють в «розпилі» 78 млн. гривень

Посадовців Київзеленбуду підозрюють в «розпилі» 78 млн. гривень - Коруаціонер в Україні
18720
У Києві є таке відоме комунальне підприємство «Київзеленбуд», яке опікується парками, скверами, газонами, так би мовити «наводить красу» в столиці. Але  на цю «красу» з бюджету міста постійно виділяються величезні кошти. Тому «ласі» до бюджетних коштів підлеглі Кличка час од часу попадаються на зловживаннях. За результатами чергового розслідування зловживань НАБУ повідомило 7 особам про підозру у розкраданні майже 78 млн. грн столичного бюджету при закупівлі спеціальної техніки для комунального об’єднання «Київзеленбуд». До складу злочинної групи входили: колишній генеральний директор КО «Київзеленбуд»; його колишній позаштатний радник; екс-заступник генерального директора з комерційних питань; колишній начальник та працівник одного із відділів Київзеленбуду; довірена особа позаштатного радника гендиректора Київзеленбуду та приватний підприємець.

Двох осіб - колишнього позаштатного радника гендиректора КО «Київзеленбуд», якого слідство вважає організатором корупційної схеми, та приватного підприємця затримано. Корупціонери дуже відповідальна ставляться до використання системи «ПРОЗОРРО» при здійснені тендерних закупівель.

У листопаді 2016 – грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд», «зметикував», як на цьому нагріти руки. За попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечив «перемогу» у тендерах двох наперед визначених компаній, які саме й поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до висновку експертів цією оборудкою завдано збитків на 77,9 млн. грн. Слідство з’ясувало, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми направляли на рахунки іноземних компаній, а звідти — на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії.

Не такої економічної «співпраці» між країнами очікує суспільство.

Також виникає питання, чому за просування та використання системи «ПРОЗОРРО» Максим Нефьодов разом з іншими розробниками отримує «роялті» (винагороду) за користування правами інтелектуальної власності, якщо вона не допомагає зменшити корупцію в тендерних закупівлях?

#НАБУ #Київзеленбуд #корупція #ПРОЗОРРО #МаксимНефьодов
Поділиться в соціальних мережах: